Intro & Contact

Bedrijfsfysiotherapie en Advies rondom arbeid en gezondheid

Intro

Bedrijfsfysiotherapie, ook te omschrijven als advies rondom arbeid en gezondheid, is bij uitstek geschikt om lichamelijke klachten (met name vanuit het houdings- en bewegingsapparaat) en ziekteverzuim binnen werkzaamheden te verminderen of te voorkomen. Voor een bedrijf kan dit financieel zeer aantrekkelijk zijn, een verzuimende medewerker is een kostenpost. Daarnaast is er voor de werknemer aandacht voor de klachten.

De voordelen van bedrijfsfysiotherapie op een rij:
* Inzicht in de oorzaken van ziekteverzuim en in de relatie tussen de organisatie, werkplek en mens
* Verlagen arbeids- en ziekteverzuim
* Geïntegreerde aanpak door samenwerking met andere diciplines in de (bedrijfs)gezondheidzorg
* Combinatie van preventie en interventie
* Verbetering van de arbeidstevredenheid
* Aandacht voor de organisatie als geheel met waarin de medewerkers samen het geheel vormen
* Afname van de kans op re-intergratie eerste of tweede spoor

3 Pijlers

Gericht op bovenstaande voordelen wordt bij Greet at Work gewerkt vanuit de onderstaande 3 pijlers:

Ergonomie
Ergonomie staat voor veilig, comfortabel, efficient en gezond werken. De bedrijfsfysiotherapie kan omschreven worden als een consult in de ergonomie wat ervoor zorgt dat een werkplek voldoet aan de ergonomische richtlijnen. Dit kan o.a. met een cursus gezond werken. In een breder geheel kan dit uitgevoerd  worden d.m.v. de werkwijze van de participatieve ergonomie. De risico’s van een werksituatie worden eerst beoordeeld. Daarna krijgen medewerkers en leidinggevende voorlichting over de risico’s van hun werkzaamheden. Hierop volgend worden oplossingen bedacht die bruikbaar zijn in de praktijk. Dit vormt dan een pakket van mogelijkheden voor eventuele aanpassing van b.v. de werkplek. Zie verder onze pagina: Ergonomie

Preventie
Voorkomen van klachten van het houdings en bewegingsapparaat is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsfysiotherapie. U voorkomt daarmee verzuim en daaraan gekoppelde kosten. Preventie van klachten en anticiperen op beginnende klachten kan door bv een werkplekonderzoek of een tiltraining. Een ander onderdeel van preventie is regelmatige uitvoering van een RI&E om de risico’s binnen een bedrijf te evalueren. Het opleiden van ergocoaches bv binnen de gezondheidszorg is tevens een preventieve maatregel. Zo zorgen eigen medewerkers en hun inzet om collega’s bewust te maken van hun (werk)houding. Zie verder onze pagina: Preventie

Reïntegratie
Bij verzuim met klachten vanuit het houdings- en bewegingsapparaat wordt cliënt door de bedrijfsfysiotherapeut begeleid richting hervatting van de werkzaamheden. Dit kan op verschillende manieren gebeuren bv. door inzet van een werkplekonderzoek om de fysieke belasting te beoordelen en op deze manier herhaling van verzuim te voorkomen. Er kan een koppeling worden gemaakt naar een training op de werkplek of een training bij een gecertificeerd centrum om duurzame inzetbaarheid te verhogen.  Aan dit hele reïntegratie proces kan Greet at Work een positieve bijdrage leveren. De lijnen zijn kort en het traject wordt begeleid door een geregistreerde bedrijfsfysiotherapeut. Zie verder onze pagina: Reïntegratie

Over ons

Greet at Work Bedrijfsfysiotherapie
Greet at Work Bedrijfsfysiotherapie is opgericht door Greet van Gemert. Als aanvulling op de opleiding fysiotherapie heeft zij de specialisatie tot adviseur arbeid en gezondheid, richting bedrijfsfysiotherapeut afgerond. Ze heeft ruime ervaring in multidisciplinaire trajecten. Advies bij reïntegratie voor zowel werkgever als werknemer en daarmee verbetering van de productiviteit  levert veelal financiële voordelen op in de vorm van afname van verzuim en het verhogen van de productiviteit

Greet at Work Bedrijfsfysiotherapie is een handelsnaam van Privacy and Health V.O.F.. Vanuit deze entiteit hebben wij zoals u mag verwachten een AGB code (04098490).

Fysiotherapie
Onze fysiotherapeut Greet van Gemert is vanzelfsprekend BIG geregistreerd en is zij is ingeschreven als lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie als algemeen fysiotherapeut en als lid van de specialistenvereniging NVBF. Ze voldoet daarnaast aan de opleidings- en kwaliteitseisen van de SRBF (Stichting registratie bedrijfsfysiotherapeuten). Daarnaast is zij ingeschreven in het CRKBO Register, hierin staan zelfstandig werkende docenten ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Docenten.

Naast het plezier wat ze in haar werk ervaart zowel binnen de fysiotherapie als de bedrijfsfysiotherapie is ze graag in beweging en gaat regelmatig hardlopen. Het zoeken van nieuwe uitdagingen en deze op een verantwoorde manier aangaan is  de passie die ze in haar werk heeft. Ze is daarvoor ook regelmatig aan het netwerken.

Greet at Work is gevestigd in de Hoeksche Waard. Het werkgebied strekt zich uit door heel Nederland. Het merendeel van de opdrachtgevers komen uit Zuid-Holland waaronder de regio Drechtsteden (o.a. Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht en Sliedrecht), Nieuwe Waterweg (o.a. Schiedam, Vlaardingen en Maassluis), Rotterdam en van Breda tot Bergen op Zoom in de regio Brabant.

Wilt u nader met ons kennismaken? Bel gerust telefoon: +31 (0)6 83579509

Contact opnemen

Wilt u meer weten over onze dienstverlening, wilt u advies inzake een bepaalde issue of heeft u interesse om samen te werken?
Neem gerust contact met ons op. U kunt ons een bericht sturen via onderstaand formulier.

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht

       Privacy Verklaring  |   Algemene voorwaarden