Duurzame inzetbaarheid

Bedrijfsfysiotherapie en Advies rondom arbeid en gezondheid

Als we spreken over duurzame inzetbaarheid betekent dat dat werknemers gedurende hun werkzame leven hun werkzaamheden goed kunnen verrichten.

In de huidige maatschappij is een loopbaan meer dan alleen een baan, positie of rol. Het is een ontwikkelingsproces van vooruitgang, waarvoor zowel de werknemer als de werkgever verantwoordelijk zijn (Baruch, 2004).

Een voorwaarde voor een goede inzetbaarheid van medewerkers is de gezondheid. Deze is in grote mate van invloed op de werkprestaties, doordat niet alleen verzuim kan worden voorkomen, maar ook de arbeidsproductiviteit zal toenemen, wanneer mensen zich goed voelen. Van belang daarbij is  aandacht te besteden aan de groep medewerkers die niet verzuimt omdat deze groep vele malen groter is dan de verzuimende groep.

Verschillende handelingen als onderdeel van de werkzaamheden zoals tillen & dragen, duwen & trekken, trillen & schokken, statische werkhoudingen, repeterende bewegingen en de energetische belasting  kunnen leiden tot fysieke klachten. Daarnaast kunnen stressoren als de organisatiecultuur, beslissingsruimte, taakinhoud en werkdruk leiden tot mentale overbelasting wat zich kan uiten in de vorm van stress.

Wij kunnen binnen uw bedrijf de juiste lijnen uitzetten om zo aandacht te besteden aan duurzame inzetbaarheid.


BIG-registratienummer: 09033637404


KVK : 24465521  |    BTW NR : NL001640533B34
Copyright Greet at Work bedrijfsfysiotherapie © 2010 – 2019

   Privacy Policy  |   Algemene voorwaarden