Wist jij dat….

Bedrijfsfysiotherapie en Advies rondom arbeid en gezondheid

… het vandaag de zitloze werkdag was?

Via de website van Sitness werd jij en/of je bedrijf uitgedaagd om deel te nemen.

www.sitness.nl/zitlozewerkdag

“Gemiddeld zitten we zo’n 7,5 uur per dag. Maar: één uur op je kont, is vijf minuten eerder dood. Heftig? Het is de harde waarheid. Sta op tegen zitten en kom met de hele organisatie in actie” is op hun website te lezen.

Je kunt ook morgen nog gewoon deel nemen hoor, laat die kans niet aan je voorbij gaan! Op de website van Sitness zijn er verschillend filmpjes te vinden hoe je kunt deelnemen middels leuke filmpjes….. >> www.sitness.nl/zitlozewerkdag


Zeker in deze tijd van meer thuiswerken zitten we meer dan ooit, Nederland spant in Europa de kroon! Mooi idee is om tenminste 25 % van de werkdag te staan. Dat hoeft praktisch niet moeilijk te zijn. Bedenk bij welke activiteiten je kan staan tijdens je werk bijvoorbeeld bij het bellen of vergaderen. Maak tijdens de lunch of tijdens een overleg een keer een wandeling.


Een ander mooi initiatief wat recent gelanceerd is en hier goed bij aansluit is een die van sportscholen van Nederland. Zij hebben een website gelanceerd (https://fitblijvendoenwesamen.nl/) met verschillende workouts. Je kan zelf een keuze maken wat je leuk vind, de tijd staat erbij zodat je kan zien hoelang je er mee bezig bent. Daarnaast kan je ook kiezen voor niveau en categorie.

https://fitblijvendoenwesamen.nlhttps://fitblijvendoenwesamen.nl

Vanuit Greetatwork kunnen we met u meedenken hoe u, in uw eigen werkomgeving de ergonomie kan optimaliseren en een goed ritme te krijgen waarin bewegen een rol krijgt op uw manier. Vaak kunnen enkele(kleine) aanpassingen al zorgen voor meer werkcomfort en toename van werkplezier.

Nieuwsgierig geworden, neem contact met ons op!

#fitblijvendoenwesamen #thuiswerken #ergonomie