Energie…

Bedrijfsfysiotherapie en Advies rondom arbeid en gezondheid

Hier krijg ik energie van!

De diversiteit in mijn werk vind ik fijn. Dat geeft mij altijd weer vernieuwde energie!
Na een ochtend als fysiotherapeut in een particuliere praktijk aan het werk te zijn geweest, met een variatie aan klachten bij cliënten, was het vanmiddag weer tijd voor een bedrijfsbezoek.

Er zijn een aantal organisaties waar ik regelmatig langs ga, zo ook die van vanmiddag. Een bezoek wordt vaak ingepland als er nieuwe medewerkers in dienst zijn gekomen of als er andere vragen zijn op het vlak van fysieke belasting en ergonomie.

Herkenning

Medewerkers leren mij inmiddels kennen binnen de organisatie. Ik ben hier een vast aanspreekpunt voor alles rondom ergonomie. Dat blijkt wel als ik met hen in de lift sta voor de start van een afspraak. Ze gaan gelijk rechtop staan en zeggen, “Ah Greet, ben je er weer vandaag?”,”Op welke afdeling ga je starten?”,
“… dan weet ik wanneer je langskomt en dat ik op mijn houding moet letten”. Hier worden dus duidelijk grappen over gemaakt. Ik vind dit juist leuk om te horen, het geeft aan dat de aandacht voor lichaamshouding bij de collega’s leeft. Er wordt over gesproken, later vaak ook nog op terug gekomen als de door mij geadviseerde (soms maar kleine) aanpassingen aangebracht worden zoals een voetensteun, scherm hoger of juist lager of een laptopstandaard.

Resultaat

Door o.a. een werkplekonderzoek is er aandacht voor houding, ergonomie en preventie waar mogelijk. Ik ga met medewerkers in gesprek, beantwoord vragen, spar met ze waarom iets belangrijk is. De knoppen en instelmogelijkheden die een stoel heeft worden doorgenomen. Als er klachten zijn krijgen medewerkers tips hoe hiermee om te gaan. Het is een groot voordeel dat ik in deze adviesrol mijn kennis als fysiotherapeut mee kan nemen en toepassen. Verder spreek ik met diverse afdelingen zoals bijvoorbeeld in dit geval met de afdeling ICT. Met hen spreken wij mijn voorstellen door om bijvoorbeeld de beeldschermen bij 2 medewerkers te verwisselen. Dan staan bij beide medewerkers daarna de schermen op de juiste hoogte waar dat eerder niet was. Een kleine actie waarbij zonder extra kosten medewerkers geholpen zijn. Een snelle praktische oplossing…..

Ook nieuwsgierig geworden wat ik voor uw organisatie kan betekenen?
Ik ga graag met u in gesprek. :-)

#werkplekonderzoek #ergonomie #werkhouding #verschil