Hoe leuk is het als je gewaardeerd wordt in je werk!

Bedrijfsfysiotherapie en Advies rondom arbeid en gezondheid

In mijn werkzaamheden als bedrijfsfysiotherapeut werk ik voor een groot deel in een één op één setting met mensen.

Met regelmaat is er ook de vraag om voor een groep iets te vertellen over werkhouding, ergonomie en het belang daarvan. Standaard komt er in een groep de opmerking terug… ‘ja maar Greet, ik heb nu geen klachten’. Ik kan natuurlijk zeggen ‘ach dan zie ik je wel terug in de fysiotherapie als je klachten krijgt’. Mijn hart ligt echter veel meer bij het preventieve deel, voorkomen is beter dan genezen!

Gisteren heb ik weer een presentatie mogen geven over precies dat onderwerp: het voorkomen… Ik heb eerst tijdens werkzaamheden meegekeken en daarvan enkele foto’s gemaakt. De bevindingen van het bezoek heb ik vervolgens verwerkt in de presentatie om zo de medewerkers mee te kunnen nemen, bekeken vanuit hun eigen werkzaamheden, in het belang van de werkhouding. Ook als je nog jong bent en geen klachten ervaart!

Als waardering voor mijn werk ontving ik positieve reacties van de deelnemers en kreeg ik van de organisatie een interessant boek en een gezond kado.

Op welke manier wordt er in uw organisatie iets gedaan met het voorkomen van klachten en wordt er preventief actie ondernomen?

Wilt u tips wat voor uw organisatie mogelijk is?