Wandel naar je werk dag

Bedrijfsfysiotherapie en Advies rondom arbeid en gezondheid

Voor veel Nederlanders is het niet reëel om te zeggen, ik ga lopend naar mijn werk vandaag. Ook al is de gemiddelde afstand van werk naar huis de afgelopen jaren afgenomen naar 22 km (gemiddeld tussen de 15-35 km). Een goed alternatief is om op deze dag een deel van de afstand te lopen die je anders bijvoorbeeld met de auto of het OV verplaatst. Dit om een gewoonte gedrag te doorbreken en de auto bijvoorbeeld iets verder weg te parkeren van werk of met het OV een halte eerder of later uit te stappen. Met het huidige hybride werken is de reisafstand weggevallen. Op welke manier vult u deze tijd in op een thuiswerkdag?

Ook  de lunch of een overleg met een collega   is een mooie manier om  buiten  wandelend te doen . Veel mensen vullen een thuiswerkdag anders in dan op het werk. Stimuleer elkaar ook op een thuiswerkdag ergens tijd te maken voor een wandeling. Kijk voor uzelf eens of er verschil is in het aantal stappen op een thuiswerkdag of een kantoorwerkdag.

Waarom is dat buiten lopen nou zo belangrijk dat je er een dag speciaal aandacht voor vraagt? Het zorgt voor een betere concentratie, creativiteit en verminderd somberheid. Je activeert delen van je brein die remmend werken op gebieden die zorgen voor stress en negativiteit.  Los daarvan is het goed voor de conditie, de spieren en gewrichten, de bloeddruk en het cholesterol. Met dagelijks 30 minuten doorwandelen maakt u al het verschil.

Welke afstand gaat u vandaag extra wandelen? Het mooie weer komt er weer aan. Welke verandering brengt u aan om dagelijks meer stappen te zetten voor zover u niet voldoende stappen maakt? Een goede richtlijn is het maken van 8000 stappen per dag.

Dus, aan u de vraag:
Welke afstand gaat u vandaag extra wandelen?

Wilt u als werkgever advies hoe U een bijdrage kunt leveren om uw medewerkers in beweging te krijgen? Neem gerust contact met ons op!